Bemutatkozás

Bölcsődénk a Budai Tájvédelmi Körzet közepén, tiszta levegőjű hegyek és erdők ölelésében kap helyet. Nagykovácsi és környékének természeti és közösségi értékei egyedülállóak. Különösen kiemelendő a csak itt élő pilisi len, melyről intézményünk nevét is választottuk.
Bölcsődénk a község újonnan beépült részén, egy „Gyermekfalu”-nak kialakítandó terület egyik új építésű részegysége óvodával, védőnői szolgálattal. A bölcsőde 2014-2015-ben épült meg az „ÚJ BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYLÉTESÍTÉS” című projekt keretében, amelyet a „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése - KMOP-4.5.2-11” sikeres pályázat tett lehetővé.
A „Gyermekfalu” létrehozásával a községünkben évente egyre magasabb számú születés arány ellátásának feltételei valósulnak meg. Községünkben kiemelkedően magas az.egy évre jutó születések száma, így mindenképpen szükség volt már egy bölcsőde építésére. A településünkön élő, nemrég – az elmúlt 10-15 évben – beköltöző lakosok nagyrészt fiatal, többgyermekes családok, ahol az édesanyák is aktív szereplők voltak a munkaerőpiacon mielőtt gyermeket vállaltak. Bölcsődénk elsősorban azoknak az édesanyáknak –rajtuk keresztül a családjaiknak – próbál segítséget nyújtani, akik szeretnének visszamenni a munka világába és ehhez gyermekük napközbeni ellátására van szükségük. Intézményünk 0-3 éves korú gyermekek fogadását vállalja. Jelen pillanatban körülbelül 260 0-3 éves korú gyermek él Nagykovácsiban. Ennek a számnak tükrében a bölcsőde építés projekt keretin belül a tervezésnél már gondoltak a bővítés lehetőségére is, mely megvalósult pályázati és önkormányzati összefogásból. 2022 szeptemberétől már a két új csoportszobával bővített 48 férőhelyes intézményben kezdhették meg a nevelési évet a gyermekek. A férőhelyszám emelkedése lehetőséget adott, hogy ellátási szerződést kössön a fenntartó Remeteszőlős Önkormányzatával, így már az ellátási területhez tartozik Remeteszőlős is.